In 2017 organiseert het bestuur van het Laarwoud Concours Zuidlaren voor de 38ste keer een groot spektakel!

Het Laarwoud Concours Zuidlaren is ontstaan in 1975; enthousiaste leden van de Landelijke Rijvereniging Laarwoud te Zuidlaren hebben de “eerste steen” gelegd. Deze steen staat heden ten dage symbool voor een concours dat staat als een huis en bekend is in de wijde omtrek. Onze deelnemers komen hoofdzakelijk uit de drie noordelijke provincies (Drenthe, Groningen en Friesland). Sinds de oprichting vindt het concours plaats in het eerste weekend van augustus. Echter vanaf 2007 hebben we deze traditie verbroken, de (bouwvak)vakantie en de (Drents/Groningse) kampioenschappen zijn de redenen voor het bestuur geweest de wedstrijd te verplaatsen naar het eerste weekend van juli. In 2017 zal het concours voor het eerst op de vrijdagavond beginnen. Dan op de zaterdag verder gaan en sluiten we af met een pubquiz en een gezellig feest.  In 2017 zal het concours voor de 38ste keer gehouden worden. Elk jaar zijn er ongeveer 1000 starts per weekend. Jaarlijks komen er veel toeschouwers een kijkje nemen, op vrijdag avond zaterdag middag naar de paarden en op zaterdag ochtend naar de pony’s. In 2015 is voor het eerst succesvol de Gemeente Tynaarlo Bokaal gesprongen wordt. Een competitie tussen Vereniging Polarfürst, Noordenveld en het Laarwoud Concours. Het verrijden van twee van de drie wedstrijden met het doel om zo weinig mogelijk punten te verzamelen. Bij ons is de ontknoping van deze spannende competitie. Dit staat voor 2017 ook weer op het programma. Dit jaar voor het eerst ook een competitie B en L dressuur paarden. Twee wedstrijen in juni op de vrijdag avond en de derde en ontknoping van de competitie op zaterdag 01 juli.
Het concours vind plaats op het terrein liggende op de hoek, Ekkelkamp – Nieuwe Dijk (oude weg naar Zuidlaarderveen).

Samenstelling van het bestuur van de Stichting Laarwoud Concours:

  • Heleen Hovenkamp – A.I.
  • Remmy Pieters – Penningmeester
  • Gerda Broekveldt – Ondersteuning secretariaat
  • Linda Philips – Secretariaat paarden
  • Rianne Heidstra – Secretariaat pony’s
  • Leonie Oolders – Secretaresse
  • Jetty Haayer – Lid
  • Hilda Bolhuis – Lid
  • Fenny Drewes – Verzorgen sponsor werving
  • Ettina Smit- Verzorgen sponsor werving

Naast het bestuur zijn er tal van vrijwilligers uit de wijde omtrek betrokken bij de organisatie.

Samen vormen zij een grote, enthousiaste en hechte groep, die hoogte- en dieptepunten, die in de loop van de jaren bij zo’n evenement horen, hebben meegemaakt.

foto lwc

Programma

Vrijdag avond en Zaterdag strijden de paarden in de dressuur en het springen tegen elkaar. Dan zal ook de ontknoping van de competities springen “Gemeente Tynaarlo Bokaal” en dressuur zaterdag zijn en wordt de winnaar bekend. Op zaterdag ochtend meten de pony’s hun krachten in de dressuur en het springen, middags zijn er weer beproevingen in de team dressuur voor paarden en pony’s.
Beide dagen gratis toegang.

Promotie

Sponsoring is heden ten dage niet meer weg te denken bij het organiseren van het Laarwoud Concours. Om het Laarwoud Concours tot een succes te maken en onvergetelijk tot in de wijde omtrek, hebben we enthousiaste sponsors hard nodig. Zou u sponsor willen worden? Stuur dan een mail naar info@laarwoudconcours.nl